Get Adobe Flash player
Testfestékek fekete és barna színben; tubusos és por alakban.
Henna hajfestékek: aranybarna, gesztenyebarna, sötétbarna, 
mélyvörös, burgundi vörös és fekete színekben.

 

 

 

 

Classic Henna hajszínezõk és hajápolók


Hogyan õrizheti meg haja egészségét?

Önnek is problémája van hajfestékével?Mindenki szép, egészséges és ápolt hajat szeretne, hiszen azonnal szemet szúró jelenség a beteg, fénytelen haj illetve fejbõr. A haj festése mindig is közkedvelt volt. Ma pedig már különösen divatos. Így a kínálat is óriási a hajfestékekben. Mind-mind tökéletes hajszínt és gyönyörû hajkoronát ígér.
A kémiai hajfestékek azonban hosszútávon nagyon tönkre tudják tenni a hajat. Vegyi összetevõik többet ártanak, mint amennyi örömet okoznak. Emiatt egyre többen a természetes megoldásokat keresik hajuk festésére.

A henna reneszánsza
A legjobb választás a henna növény, mely nemcsak színezi a haját, teljesen befedve azt, hanem a lehetõ legteljesebb hajápolást is nyújtja Önnek.A henna valószínûleg minden idõk legelterjedtebb kozmetikuma. A régészeti leletek tanúsága szerint az egyiptomi múmiák haján és körmein is találtak hennanyomokat. Ezenkívül az indiai írásokban is találunk utalásokat a henna használatára. Gyógyító hatását már kb. 5000 évvel ezelõtt is ismerték. Különösen a haj ápolására és festésére használták. Elõszeretettel alkalmazták azonban a hûsítõ, nyugtató és fertõtlenítõ hatása miatt is. Nagyon sokan választják a hennát manapság is. Nem ok nélkül, hiszen a természet valódi ajándéka!
- Több mint egy hónapig tartó ragyogó hajszín- Természetes fényû és erõs haj- Nincs többé hajhullás és korpa- Selymes és dús tapintás 

Classic Henna hajszínezõk
A Classic Henna hajszínezõk mindezeket az elõnyöket biztosítják Önnek. Nem tartalmaznak ammóniát és hidrogén peroxidot, melyek leginkább károsak a hajra. 80%-ban tiszta hennaport tartalmaznak! Hét különbözõ természetes színben kaphatóak. 
- Sötétbarna - Gesztenyebarna- Aranybarna- Mélyvörös- Burgundi vörös- Fekete- Hennavörös

Hogyan alkalmazzuk?
Használat elõtt a Classic Henna port egyszerûen meleg vízzel pépesre kell keverni. Semmilyen balzsamot nem szükséges használni. A hajon egyenletesen eloszlatva legalább másfél órát rajta kell hagyni, hogy a henna festékanyaga a test melegének hatására beszívódjon a hajba. Ebbõl a célból ajánlatos egy vastag törölközõvel vagy mûanyag sapkával befedni a fejet. A hajápoló hatás fokozása érdekében ennél több idõt is a hajon lehet hagyni. Ezután le kell öblíteni a hajat, majd kíméletesen szárítsuk meg.  


Classic Henna testfestékek (Mehndi)


-  Vonzó minták egy különleges alkalomra
 -  Új dimenzió a szürke hétköznapokban
 -  Spirituális élmény 

A testfestésnek ez a tradicionális módja egy teljesen természetes festéket alkalmaz, a henna növény (Lawsonia Inermis) szárított leveleibõl és más természetes anyagokból álló pépet. A hennával való testfestés több kultúrában is jelen van. Az alkalmazott minták azonban különbözõek. Indiában a finom és apró virág motívumok a jellemzõek, és fõleg a kezet díszítik vele. A fontosabb ünnepek szerves része a hennafestés. Valójában egy lelki élményt jelent, így sohasem szokták sietõsen végezni. 
Hogyan alkalmazzuk?
Az általunk kínált Classic Henna testfesték egy készre kevert hennapép, melynek használatával kb. 2 hétig fennmaradó testfestést készíthetünk. A 30g-os tubus mellett egy 4ml-es eukaliptusz olaj is található a dobozban, melynek használatával a henna festékanyaga jobban felszívódik a bõrben. Tehát, mint egy rögzítõként a festés elõtt és után kell használni. A minta végsõ színe a narancssárgától a sötét barnáig változhat, azonban ez nagyban függ a bõrtípustól, és a kezelési utasítások megfelelõ betartásától. A végsõ szín kb. fél nap után alakul ki. 
Praktikus Henna-készlet kezdõknek
A Henna-készletekben minden szükséges kellék megtalálható az Ön számára a minták elkészítéséhez egy dekoratív csomagban. Szabadkézi minták rajzolása helyett, többször használható gumi sablonok segítségével gyorsabban elkészítheti a díszítést.  
Classic Henna por haladóknak
Ez a termékünk tiszta henna port tartalmaz. Ennélfogva többcélú felhasználásra is javasolt. Test- és hajfestésre egyaránt.
Hajfestés esetén csupán 3 rész meleg víz, valamint egy evõkanál cirtomlé és ecet hozzáadásával gyorsan elkészíthetõ a hajra kenhetõ krém. Színe pedig az úgynevezett henna vörös.

Testfestés esetén ehhez a natúr henna porhoz szükséges még néhány hozzávaló, melyet a termék nem tartalmaz. Több recept létezik a profi henna krém elkészítéséhez. Mi is szeretnénk egy garantáltan bevált receptet adni Önöknek, mely a termék dobozában található. Azonban a hozzávalókat megadnánk:
- Classic Henna por; cukor-citrom fixáló; szegfûszeg (egész és õrölt); eukaliptusz olaj; fekete tea; instant kávé; víz.

Ezekkel az összetevõkkel és a megadott módon alkalmazva a lehetõ legsötétebb feketés barna mintákat kapjuk!